Skip to content

Praktikant på den danske ambassade i Seoul

Ansøgningsfristen for nye praktikanter er i denne omgang udløbet.

''

På arbejde for Danmark
I de seneste 50 år har Sydkorea gennemgået en imponerende udvikling fra krigsramt nation til en af verdens største og mest dynamiske økonomier. Landet er blevet kendt for teknologi, innovation og kultureksport og arbejder i dag med at kombinere kreativ økonomi og grøn omstilling. Det gør Korea til en stadig vigtigere spiller i Asien og en stadig vigtigere handelspartner for Danmark.

På den danske ambassade i Seoul arbejder vi målrettet for at føre dansk udenrigspolitik ud i livet. Vi fremmer økonomisk diplomati, bilateral handel og investeringer samt dansk-koreansk samarbejde inden for forskning, innovation og kultur. Endelig assisterer vi danske borgere. Ambassaden består af en handelsafdeling, en afdeling for politik, kultur og kommunikation samt et innovationscenter. Du kan læse mere om de tre afdelingers arbejdsområder via nedenstående links: 

 Stillingerne

 • Som praktikant vil du blive fast knyttet til en af ambassadens tre enheder – med mulighed for bistå i andre afdelinger efter behov. Udgangspunktet vil være, at du varetager de opgaver, der matcher din baggrund, dine interesser og kompetencer bedst.
 • Du får en hverdag i et internationalt og tværfagligt miljø, hvor du deltager i planlægning og afholdelse af en række begivenheder som fx besøg af danske virksomheder, officielle besøg, konferencer, seminarer mm.
 • Du vil få indblik i livet som moderne diplomat på en aktiv dansk ambassade og mulighed for at udvikle eget netværk ifm. kontakt til en række aktører, som fx myndigheder, virksomheder, forskningsinstitutioner, universiteter, NGO’er og borgere.
 • Du vil få en skarpere pen ved at varetage forskellige skriveopgaver, fx ifm. produktion af nyheder til hjemmeside og medieplatforme, udarbejdelse af politiske indberetninger eller innovationsanalyser.
 • Udover professionel erfaring kan et ophold i Seoul give en kulturel oplevelse på det personlige plan. Du lærer en anderledes kultur at kende, ikke mindst gennem det tætte samarbejde med dine koreanske kolleger og tilværelsen i en af verdens pulserende megabyer.

Kvalifikationer

 •  Du har en bred interesse i ambassadens arbejdsområder og er i gang med en relevant kandidatuddannelse. Gerne kendskab til internationale forhold, innovation, teknologi eller handelssamarbejde.
 • Du er initiativrig og har stærke analytiske evner.
 • Du er i stand til at arbejde både selvstændigt og som en del af et multikulturelt team.
 • Du behersker dansk og engelsk i både skrift og tale.
 • Du har godt kendskab til IT, herunder standardprogrammerne i Microsoft Office.
 • Du er fleksibel og omstillingsparat, så du har mulighed for at agere som back-up for andre praktikanter om nødvendigt.

Vilkår
For alle stillingerne gælder det, at vi vil give dig rig mulighed for at præge dit arbejde i den retning, du finder mest relevant i forhold til dit studie, og vi vil i fælleskab tilrettelægge dit ophold, så det kan meritoverføres, hvis din studieordning tillader det. Du bedes i din ansøgning anføre i prioriteret rækkefølge, hvilken af de tre afdelinger, du helst vil knyttes til.

Praktikopholdet er ulønnet, men ambassaden yder refusion mod dokumentation af relevante udgifter på op til DKK 4000 pr. måned. Der er under opholdet mulighed for at medtage SU efter gældende regler. Du vil selv være ansvarlig for at finde bolig, men de nuværende praktikanter kan være behjælpelige med kontakter og rådgivning. 

Ansøgning
Har du spørgsmål vedrørende praktikken, er du velkommen til at kontakte følgende:

Innovationspraktikant
Steffen Bach Clausen, stefcl@um.dk, telefon: (+82) 2 795 4187 (ext. 409).

Politisk og kommunikationspraktikant
Frederik Jensing Hune, frehun@um.dk, telefon: (+82) 2 795 4187 (ext. 313).

Innovationschef
Maria Skou, marisk@um.dk, telefon: (+82) 2 795 4187 (ext. 312).

Souschef / Handelschef
Jesper Vibe-Hansen, jesvib@um.dk, telefon: (+82) 2 795 4187 (ext. 407).

Du kan finde yderligere information om ambassaden og generelt om Sydkorea på http://sydkorea.um.dk/en