Skip to content

Information on the coronavirus/COVID-19

Here you can find official information from Danish and Korean government authorities regarding the coronavirus/COVID-19 outbreak.

Updated: 09/04-2020, 10:24 AM (KR)

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Vi anbefaler, at du følger med i udviklingen via Udenrigsministeriets Rejsevejledning for Sydkorea. Du kan finde de seneste opdateringer her.

Udenrigsministeriet opfordrer danske rejsende, der befinder sig ude i verden, til at tage hjem så snart det er muligt i tæt dialog med dit rejsebureau, flyselskab eller forsikringsselskab. Med de mange restriktioner, som indføres både i Danmark og i udlandet, kan det vise sig svært at finde hjemrejsemuligheder i den kommende tid.

Rejser til og fra Sydkorea

Den sydkoreanske regering indførte den 4. februar rejserestriktioner for udenlandske statsborgere, der har opholdt sig i Hubei-provinsen i Kina inden for de seneste 14 dage.

Fra den 22. marts skal alle indrejsende fra Europa gennem en særlig screening ved ankomst til Sydkorea. Screeningen består blandt andet i temperaturmåling, udfyldning af spørgeskema med helbredsoplysninger samt daglig selvdiagnosticering via en app (Self Diagnosis Mobile App) i 14 dage efter ankomst til Sydkorea. 

Rejsende vil derudover blive testet for coronavirus/COVID-19 ved ankomst. Testfaciliteten kan risikere at være lokaliseret flere steder i Sydkorea, hvortil den rejsende vil blive transporteret. De sydkoreanske sundhedsmyndigheder har oplyst, at rejsende, der testes negative, skal gå i selv-isolation i 14 dage. Rejsende, som testes positive, indlægges på et hospital eller et sundhedscenter alt efter en konkret vurdering. De nye indrejseprocedurer kan vare op til 24 timer.

Fra den 1. april indfører Sydkorea obligatorisk karantæne i 14 dage for alle indrejsende. Hvis man har fast ophold i Sydkorea, kan karantænen afholdes hjemmet. Hvis man er turist eller uden fast ophold i Sydkorea skal den rejsende i karantæne på en særlig institution mod et dagligt gebyr på omkring 100.000 KRW/550 DKK. Disse faciliteterne kan have forbud mod rygning. I særlige tilfælde kan der dispenseres fra den obligatoriske karantæne. Kontakt den sydkoreanske ambassade i Danmark for nærmere information. Læs mere om tiltagene her: https://is.cdc.go.kr/upload_comm/syview/doc.html?fn=158556876796600.pdf&rs=/upload_comm/docu/0030/

Udenlandske statsborgere, der indrejser til Sydkorea, vil blive bedt om at downloade særlige apps, som myndighederne anvender til at monitorere eventuelle COVID-19 symptomer og karantæne-overholdelse. Rejsende skal være opmærksomme på, at sydkoreanske lovgivning tillader, at myndighederne indsamler personfølsomme oplysninger gennem disse apps.

Den sydkoreanske regering kan med kort varsel indføre restriktioner og nye ankomstsprocedurer for indrejsende. Vi opfordrer derfor til, at rejsende løbende følger udmeldinger fra de sydkoreanske myndigheder.

Flere lande har indført rejserestriktioner rettet mod rejsende fra Sydkorea. Ambassaden anbefaler, at rejsende kontakter deres fly- og rejseselskab eller udenrigsministeriet i det pågældende transitland. For nærmere information om rejserestriktioner i andre lande for rejsende, der kommer fra Sydkorea, henvises der til Udenrigsministeriets rejsevejledninger for de pågældende lande.

Vær opmærksom på, at flere flyselskaber i øjeblikket ændrer, eller aflyser flyvninger fra Sydkorea. Med de mange restriktioner, som indføres både i Danmark og i Sydkorea, kan det vise sig svært at finde hjemrejsemuligheder i den kommende tid. Danske statsborgere, der ønsker udrejse, opfordres derfor til at følge udviklingen tæt via lokale medier og at tage hjem, så snart det er muligt i tæt kontakt med dit rejsebureau, flyselskab eller forsikringsselskab.

Transit i Sydkorea

Passagerer, der er i transit i Sydkorea vil blive bedt om at indlevere oplysninger om deres sundhedstilstand og skal gennemgå temperatur-screening. Hvis den rejsende ikke udviser symptomer, kan der rejses videre til den endelige destination.

Transitpassagerer, der rejser med forskellige flyselskaber, bør sikre, at bagagen er checket ind hele vejen til den endelige destination. Hvis den rejsende forlader transit-terminalen for at afhente bagage og checke ind igen til den endelige destination, vil passageren formelt blive registreret som indrejst i Sydkorea, og skal derfor gennemgå COVID-19 test og vil blive pålagt 14 dages karantæne. 

Udviklingen i Sydkorea

De lokale myndigheder kan indføre nye tiltag med kort varsel. Med virkning fra den 22. marts har de sydkoreanske myndighederne opfordret befolkningen til at minimere social kontakt og undgå ikke-nødvendige ophold i det offentlige rum bortset fra transport til og fra arbejde. Herunder opfordres der til at udsætte eller aflyse møder, arrangementer, religiøse forsamlinger, rejser etc. og afstå fra unødvendige indkøb, besøg på hospitaler, barer og klubber, samt indendørs sportsaktivitet.

Danskere bosat eller på rejse i Sydkorea opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne og nedenstående informationskanaler: 

 • Sydkoreas sundhedsmyndigheder har etableret et 'coronavirus/COVID-19 Call Center': (+82) 1339/(+82)1345 for engelsk tale i tidsrummet 09:00-18:00.
 • Den sydkoreanske regering afholder coronavirus/covid-19 briefings to gange dagligt, hhv. kl. 11:00 og 14:00. Find briefings med engelsk tale her
 • Sydkoreas sundhedsministerium
 • Sydkoreas sundhedsministeriums pressemeddelelser. Find bl.a. oversigter over antal smittede fordelt på områder.
 • Overblik over COVID-19 situationen i Sydkorea fra Sydkoreas sundhedsministerium.
 • Det sydkoreanske sundhedsministerium afholder briefings angående situationen i Sydkorea og regeringens seneste tiltag. Find referater af briefingerne på engelsk her.
 • Generelle anbefalinger fra det sydkoreanske sundhedsvæsen vedrørende forebyggelse af coronavirus/COVID-19 kan findes her: klik her (download pdf) og her (download pdf).
 • De sydkoreanske immigrationsmyndigheder har etableret en hotline for spørgsmål vedrørende indrejse til Sydkorea: 1345 (landekode +82).
 • Få informationer direkte fra de sydkoreanske myndigheder i tilfælde af en nødsituation gennem appen 'EmergencyReadyApp'. Du kan hente app'en på App Store og Google Play.

Indrejserestriktioner i Danmark

Fremover har det ikke længere betydning, om du rejser hjem fra et orange eller rødt område, idet alle borgere i Danmark, der kommer hjem fra privat rejse i udlandet, opfordres kraftigt til at blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst.

Udenrigsministeriets hidtidige opdeling af verden i røde og orange områder fastfryses derfor nu og indtil videre frem til den 10. maj 2020.

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for ikke-danske statsborgere rejsende til Danmark at boarde fly fra udlandet. Hvis du har lovligt ophold og bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). 

Find også de seneste anvisninger fra de danske myndigheder her.

Yderligere information for fastboende

Det globale udbrud af COVID-19 kan medføre vanskeligheder med forsendelser af post til udlandet. Det betyder, at der for danskere bosat i udlandet kan opstå problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler, at man installerer NemID nøgle-app på sin telefon. Se mere her.

Nem adgang til vigtig information

Ambassaden opfordrer alle danskere i Korea til at registrere sig på Danskerlisten og hente Udenrigsministeriets app 'Rejseklar'. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her. Husk at afmelde dig igen, når du er tilbage i Danmark.

Har du spørgsmål eller brug for bistand i forbindelse med coronavirus/COVID-19, kan du tage kontakt til den danske ambassade i Sydkorea på: +82 2 6363 4800. Ambassaden kan kontaktes på samme nummer i weekenderne mellem kl. 8.00 - 18.00 (lokal tid). Find ambassadens øvrige åbningstider her. Uden for ambassadens åbningstid er der mulighed for omstilling til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på: +45 33 92 11 12.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Sydkorea rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På de danske myndigheders fælles informationssite kan du finde information om coronavirus/COVID-19.

(In English - find information about coronavirus/COVID-19 from the Danish Health Authority here)

Læs WHO's råd om, hvordan du beskytter dig selv og andre mod coronavirus/COVID-19.

For yderligere information se også Udenrigsministeriets hjemmeside.

Skal du hjem fra et risikoområde?

Beskyt dig selv og andre mod smitte med disse råd:

 • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
 • Host eller nys i dit ærme - ikke dine hænder
 • Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt
 • Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på arbejdspladsen
 • Hvis du er ældre eller kronisk syg - hold afstand og bed andre tage hensyn

Corona_infografik_Naar_du_kommer_hjem_thumb

Klik på billedet for større version