Skip to content

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Sydkorea.
Senest opdateret 27.01.2022 15:43

Rejserestriktioner

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejseregler

Sydkorea accepterer ikke vaccinepas, hvorfor det stadig er nødvendigt at følge nedenstående indrejseregler, selvom man er blevet vaccineret for COVID-19. Fra den 9. december 2021 er det muligt at få et sydkoreansk coronapas, hvis du er vaccineret uden for Sydkorea. Se mere under Det danske coronapas for COVID-vaccination.

Sydkorea har ikke indrejseforbud for udenlandske statsborgere. Fra d. 1. september 2021 kan danske statsborgere indrejse visumfrit i op 90 dage. Grundet bekymrende varianter er indrejse på kort ophold ikke muligt fra den 28. november 2021 fra Sydafrika, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambique, Malawi og Nigeria, samt Ghana og Zambia fra den 10. december 2021. Indrejsende fra disse lande på længere ophold i Sydkorea skal testes 3 gange i deres karantæneperiode.

Danske indrejsende på visumfrit ophold skal udfylde en elektronisk indrejseformular, “K-ETA / Korea Electronic Travel Authorization". Det er vigtigt, at formularen udfyldes korrekt og godkendes inden afrejse. Formularen skal udfyldes senest 24 timer inden flyboarding til Sydkorea, men vær opmærksom på, at behandlingstiden kan være væsentligt længere. Du kan finde indrejseformularen her.

Alle udenlandske statsborgere, der rejser ind i Sydkorea, skal kunne påvise en negativ PCR-coronatest, der er foretaget indenfor 48 timer før afrejse til Sydkorea (uanset om man tidligere er testet positiv for COVID-19). Børn under 6 år er undtaget, givet at alle ledsagere kan fremvise en negativ PCR-test. Testen skal som standard være underskrevet eller stemplet af testcenteret. Bemærk dog, at PCR-test i det danske COVID-19-pas i en udprintet udgave er anerkendt ved indrejse til Sydkorea. Find mere information på den sydkoreanske ambassade i Danmarks hjemmeside her.

Alle indrejsende skal gennem en særlig screening ved ankomst til Sydkorea. Screeningen består blandt andet i temperaturmåling og udfyldning af spørgeskema med helbredsoplysninger. Herudover er det obligatorisk, at rejsende til Sydkorea downloader særlige apps ved ankomst. Rejsende skal være opmærksomme på, at sydkoreansk lovgivning tillader, at myndighederne indsamler personfølsomme oplysninger gennem disse apps.

Alle indrejsende skal have foretaget en PCR-test inden for 24 timer efter ankomst. Såfremt den rejsende ikke har fast ophold i Sydkorea, gennemføres testen i et testcenter straks efter ankomst. Såfremt den rejsende er bosiddende i Sydkorea (langtidsvisum), kan testen foretages på en lokal sundhedsklinik inden for 24 timer fra ankomst. De sydkoreanske sundhedsmyndigheder har oplyst, at rejsende, som testes positive, indlægges på et hospital eller et sundhedscenter alt efter en konkret vurdering. Den rejsende må først forlade de medicinske faciliteter, når både et klinisk- og et testkriterium er opfyldt. Læs mere om, hvordan du skal forholde dig, hvis du får et positivt testresultat i afsnittet "Hvis du bliver syg".

Alle indrejsende skal ved ankomst benytte særlige karantænetaxier fra lufthavnen.

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Det danske coronapas anerkendes ikke i Sydkorea som dokumentation for vaccinationer, testresultat eller immunitet efter tidligere smitte. Det er derfor fortsat nødvendigt at følge nedenstående indrejseregler, selvom man er blevet vaccineret for COVID-19. Ved indrejse til Sydkorea er en udprintet udgave af PCR-test i det danske COVID-19-pas eller PCR-testcertifikat fra MinSundhed anerkendt.

Aktuelt er det kun vaccinationer, som er foretaget i Sydkorea, inklusive krydsvaccinationer, der anerkendes.

Fra den 9. december 2021 kan man registrere og få anerkendt COVID-19-vaccinationer, som er foretaget uden for Sydkorea. For at registrere sig skal man medbringe udprintede vaccinationspapirer samt Residence Card eller identifikationspapirer til sit lokale sundhedscenter. Læs mere her.

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

Som udgangspunkt skal alle indrejsende til Sydkorea i obligatorisk karantæne i 10 dage. Hvis du har fast ophold i Sydkorea, kan karantænen afholdes i hjemmet. Hvis du er turist eller uden fast ophold i Sydkorea, skal du i karantæne på en særlig institution mod et dagligt gebyr på 150.000 KRW/ca. 830 DKK. 

Alle indrejsende skal have foretaget en PCR-coronatest, lige inden den obligatoriske 10-dages karantæne slutter. 

Der kan gøres undtagelse for de 10 dages karantæne ved indrejse, hvis der foreligger en på forhånd godkendt ansøgning, og hvis formålet hører under en af følgende kategorier: 
- erhvervsrelateret af væsentlighed
- officielle delegationer
- akademiske formål
- humanitære formål 
- besøg hos nærtstående familiemedlemmer (gældende for sydkoreanske statsborgere bosiddende uden for Sydkorea)

Der skal være tale om vaccination med en WHO-godkendt vaccine for at få undtagelsen, og indrejse med undtagelse kan tidligst ske to uger efter sidste stik. 

Undtagelse fra karantæne er pr. 3. december 2021 midlertidigt suspenderet, og alle indrejsende til Sydkorea skal derfor i 10 dages karantæne. Kun officielle delegationer, folk i topstillinger, og indrejsende, der skal til begravelse, vil stadig være undtagede fra karantæne.

Muligheden for karantæneundtagelse gælder ikke for indrejsende fra lande med høj forekomst af bekymrende varianter. 

Kontakt den sydkoreanske ambassade i Danmark for nærmere information om karantæneundtagelse. Læs mere om tiltagene her

Interne rejseregler

Der er ikke indført interne rejseregler i Sydkorea.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Sydkorea. Du skal dog oplyse sundhedstilstand og gennemgå temperatur-screening. Hvis du ikke har symptomer, kan du rejse videre til den endelige destination. Rejser du fra et andet land end Danmark, må du undersøge transitmuligheder med de lokale myndigheder.

Som transitpassager skal du være opmærksom på, at din bagage er checket ind hele vejen til den endelige destination. Hvis du forlader transit-terminalen for at afhente bagage og checke ind igen til den endelige destination, vil du formelt blive registreret som indrejst i Sydkorea og skal derfor gennemgå COVID-19-test og 10 dages karantæne.

Transittiden i Sydkorea må ikke være mere end 24 timer. 

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Sydkorea.

Information om konkrete regler i Sydkorea opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Indrejseregler for erhvervsrejsende

Der gælder de samme indrejseregler for erhvervsrejsende i Sydkorea, som for alle andre indrejsende. Læs mere i afsnittet ”Rejsestriktioner”.
I udgangspunktet må du forvente at skulle 10 dage i karantæne ved indrejse til Sydkorea, og karantænen afholdes normalt på offentlige faciliteter, som er selvbetalte. Det er muligt at få tilladelse til at undtages fra karantænekravet. Dette skal søges i samarbejde med en koreansk partnervirksomhed, som skal tage kontakt til de koreanske myndigheder.

Få gratis rådgivning som erhvervsrejsende her.

Lokale regler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.
Fra den 1. november 2021 afvikler Sydkorea fasevist gældende coronaregler.

Udgangsforbud

Der er ikke udgangsforbud i Sydkorea.

Forsamlingsforbud

Fra den 17. januar 2022 må man maksimalt samles 6 personer i hele landet - dette gælder også i private hjem. 

Maskepåbud
Som udgangspunkt skal der bæres mundbind, når man færdes i offentligheden, både indendørs og udendørs. Brud på reglerne kan straffes med bøde op til 100.000 koreanske won.

Coronapas

Sydkorea har indført brug af coronapas. Et gyldigt coronapas består af en negativ COVID-19-test eller en vaccination, som er foretaget eller registreret i Sydkorea jf. afsnittet Det danske coronapas for COVID-19 vaccination.
Brugen omfatter bl.a. fitness centre, biblioteker, museer, saunaer og biografer. Vær opmærksom på, at andre restriktioner gælder for nattelivet og ved restaurant- og cafébesøg, hvor kun vaccinationer er gyldige som coronapas. 

Information om mulighed for vaccination som udlandsdansker i Sydkorea

De sydkoreanske myndigheder har oplyst, at udlændinge med fast bopæl i Sydkorea vil blive tilbudt en vaccine mod COVID-19. For nærmere information herom kan du kontakte de lokale sundhedsmyndigheder her. Det er op til dig selv at beslutte, om du ønsker at tage imod tilbuddet eller ej. De danske sundhedsmyndigheder anbefaler udelukkende vaccination med vacciner, der er godkendte til brug i Danmark. Du kan læse mere om, hvilke vacciner, der er godkendt til brug i Danmark her.

De sydkoreanske myndigheder opfordrer alle til at få foretaget en revaccination. Udlændinge, som er vaccinerede uden for Sydkorea, kan få adgang til en revaccination, når deres vaccinationer er blevet registreret i Sydkorea jf. afsnittet Det danske coronapas for COVID-19 vaccination. I Sydkorea kan revaccination foretages 3 måneder efter 2. stik. Myndighederne har oplyst, at man vil blive tilbudt samme type vaccine til 3. stik som til de 2. første, hvis man har modtaget Pfizer eller Moderna. Såfremt man har modtaget AstraZeneca eller Johnson & Johnson, vil man blive tilbudt Moderna. Såfremt man har modtaget 1. dosis AstraZeneca og 2. dosis Pfizer, vil man blive tilbudt Pfizer. Du kan læse mere og booke tid her.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Seoul kan ikke vejlede om sundhedsmæssige spørgsmål om coronavirus/COVID-19 eller vacciner. Vi henviser til Sundhedsstyrelsens hjemmeside. De danske sundhedsmyndigheder har åbnet for, at udlandsdanskere kan få adgang til COVID-19 vaccine under midlertidigt ophold i Danmark. Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside her.

Læs mere om det koreanske vaccinationspas her.

 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring. 

Ved mistanke om smitte med coronavirus/COVID-19 bør du afholde dig fra ophold i det offentlige rum og kontakte det lokale sundhedscenter på (+82)1339. Herfra bør du følge anvisningerne og bære en maske ved besøg på testfaciliteten. Du kan se en oversigt over lokale teststeder her
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant. 

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Behandlingsomkostninger

Danskere, der tester positive for COVID-19 i Sydkorea, vil selv hæfte for behandlingsomkostninger og mad under indlæggelse (estimerede omkostninger på 3.000-10.000 DKK). Det er derfor vigtigt, at man sikrer sig, at ens rejseforsikring dækker udgifter hertil, inden man ankommer til Sydkorea. De koreanske myndigheder dækker omkostninger til isolationsrum.

 

Visum og opholdstilladelse

Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler. 

Danske indrejsende på visumfrit ophold skal udfylde en elektronisk indrejseformular, “K-ETA / Korea Electronic Travel Authorization". Det er vigtigt, at formularen udfyldes korrekt og godkendes inden afrejse. Formularen skal udfyldes senest 24 timer inden flyboarding til Sydkorea, men vær opmærksom på, at behandlingstiden kan være væsentligt længere. Du kan finde indrejseformularen her.

Danskere, der forlader Sydkorea og ønsker at genindrejse, skal kunne fremvise en negativ COVID-19 PCR test taget senest 72 timer før afrejse til Sydkorea. 

Læs myndighedernes regler for genindrejse til Sydkorea. Læs også svarerne på de mest almindelig spørgsmål angående genindrejse til Sydkorea.

Du kan ansøge om et certifikat, som fritager fra kravet om sundhedstjek og udstedelse af en lægeerklæring (Medical Examination Exemption Certificate). Dette certifikat skal udstedes inden afrejse. Læs mere om ansøgningsproceduren.

 

Indrejse i Danmark

Vær opmærksom på, at flere flyselskaber i øjeblikket ændrer eller aflyser flyvninger fra Sydkorea.

Nogle lande har indført rejseregler rettet mod rejsende fra Sydkorea. Ambassaden anbefaler, at rejsende kontakter deres fly- og rejseselskab eller udenrigsministeriet i det pågældende transitland.

Vær opmærksom på, at alle, som indrejser til Danmark via Hamad International Airport, Doha eller Istanbul Airport (IST), skal have foretaget en COVID-19-test ved ankomst til Danmark. Testen foretages i lufthavnen. Børn under 15 år og ganske få persongrupper er undtaget fra kravet.

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til myndighedernes fælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

 

Mere information

Danskere bosat eller på rejse i Sydkorea opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne. 

Sydkoreas sundhedsmyndigheder har etableret et 'coronavirus/COVID-19 Call Center': (+82) 1339/(+82)1345 for engelsk tale i tidsrummet 09:00-18:00.

Se oversigt over lokale testmuligheder her.

Se oversigt over links til koreanske nyhedssider og myndigheder her.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk.

 

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Sydkorea.

Information om konkrete regler i Sydkorea opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål, om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større regler i Sydkorea, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden på +82 2 6363 4800 eller konsulatet i Busan inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på [email protected] eller +45 3392 1112.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større regler i Sydkorea, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.