Skip to content

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Sydkorea.
Senest opdateret 04.10.2022 11:12

Indrejseregler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret og altid følge de lokale myndigheders anvisninger.


OBS. Bemærk venligst, at der fra den 1. oktober 2022 ikke længere er testkrav ved indrejse til Sydkorea. Det er derfor ikke nødvendigt at fremvise en negativ coronatest ved indrejse, og det er således ikke et krav at lade sig teste ved ankomst. 


Danske indrejsende på visumfrit ophold (max. 90 dage) skal udfylde en elektronisk indrejseformular ved navn K-ETA (www.k-eta.go.kr). Det er vigtigt, at formularen udfyldes korrekt og godkendes inden afrejse. Formularen skal være godkendt inden boarding til Sydkorea, men vær opmærksom på, at behandlingstiden kan tage op til 72 timer. Danskere bosiddende i Sydkorea og indrejsende med visum skal ikke udfylde og indsende K-ETA formularen.


Det anbefales derudover, at du registerer dine rejseoplysninger på Q-Code systemet inden afrejse. Dette gør ankomstprocessen i lufthavnen nemmere.

 

Indenrigsrejse

Der eksisterer ingen restriktioner eller testkrav ved indenrigsrejser i Sydkorea. Borgere og turister kan frit rejse med fly, tog og bil uden at fremvise negative tests eller vaccinationsbevis.  


Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Sydkorea. 

 

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Sydkorea.

Information om konkrete regler i Sydkorea opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

 

Indrejseregler for erhvervsrejsende

Der gælder de samme indrejseregler for erhvervsrejsende i Sydkorea, som for alle andre indrejsende. Læs mere i afsnittet ”Rejsestriktioner”.

 

Få gratis rådgivning som erhvervsrejsende her.

 

Lokale regler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret og altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

 

Maskepåbud

Der eksisterer et lovkrav om masker ved færden indendørs i offentligheden. Bryder man loven kan man risikere bøder på op til 100.000 koreanske won. Der er intet krav om at bære maske udendørs. 

 

Coronapas

Krav om fremvisning af coronapas eksisterer ikke længere i Sydkorea.

 

Information om mulighed for vaccination som udlandsdansker i Sydkorea

De sydkoreanske myndigheder har oplyst, at udlændinge med fast bopæl i Sydkorea vil blive tilbudt en vaccine mod COVID-19.

For nærmere information herom kan du kontakte de lokale sundhedsmyndigheder her. Det er op til dig selv at beslutte, om du ønsker at tage imod tilbuddet eller ej. De danske sundhedsmyndigheder anbefaler udelukkende vaccination med vacciner, der er godkendte til brug i Danmark. Du kan læse mere om, hvilke vacciner, der er godkendt til brug i Danmark her.

De sydkoreanske myndigheder opfordrer alle til at få foretaget en revaccination. Udlændinge, som er vaccinerede uden for Sydkorea, kan få adgang til en revaccination, når deres vaccinationer er blevet registreret i Sydkorea. Sydkorea kan revaccination foretages 3 måneder efter 2. stik.

Myndighederne har oplyst, at man vil blive tilbudt samme type vaccine til 3. stik som til de 2. første, hvis man har modtaget Pfizer eller Moderna. Såfremt man har modtaget AstraZeneca eller Johnson & Johnson, vil man blive tilbudt Moderna. Såfremt man har modtaget 1. dosis AstraZeneca og 2. dosis Pfizer, vil man blive tilbudt Pfizer. Du kan læse mere og booke tid her.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Seoul kan ikke vejlede om sundhedsmæssige spørgsmål om coronavirus/COVID-19 eller vacciner. Vi henviser til Sundhedsstyrelsens hjemmeside. De danske sundhedsmyndigheder har åbnet for, at udlandsdanskere kan få adgang til COVID-19 vaccine under midlertidigt ophold i Danmark. Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside her.

 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring. 

Ved mistanke om smitte med coronavirus/COVID-19 bør du afholde dig fra ophold i det offentlige rum og kontakte det lokale sundhedscenter. Herfra bør du følge anvisningerne og bære en maske ved besøg på testfaciliteten. Du kan se en oversigt over lokale teststeder med engelsktalende personale her. 

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Behandlingsomkostninger

Danskere, der tester positive for COVID-19 i Sydkorea, vil selv hæfte for behandlingsomkostninger og mad under indlæggelse (estimerede omkostninger på 3.000-10.000 DKK). Det er derfor vigtigt, at man sikrer sig, at ens rejseforsikring dækker udgifter hertil, inden man ankommer til Sydkorea.

 

Visum og opholdstilladelse

Du kan læse mere om visum til Sydkorea her. Danske indrejsende på visumfrit ophold skal udfylde en elektronisk indrejseformular, K-ETA (Korea Electronic Travel Authorization).

 

Indrejse i Danmark  

Fra den 29. marts 2022 er der ikke længere nogle særegne krav for indrejse til Danmark vedrørende COVID-19. 

Nye indrejseregler kan indføres hurtigt, hvorfor den rejsende bør holde sig opdateret om indrejse regler på coronasmitte.dk.

 

Mere information

Danskere bosat eller på rejse i Sydkorea opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne. 

Sydkoreas sundhedsmyndigheder har etableret et 'coronavirus/COVID-19 Call Center': (+82) 1339/(+82)1345 for engelsk tale i tidsrummet 09:00-18:00.

Se oversigt over lokale testmuligheder her.

Se oversigt over links til koreanske nyhedssider og myndigheder her.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Sydkorea.

Information om konkrete regler i Sydkorea opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål, om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større regler i Sydkorea, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden på +82 2 6363 4800 eller konsulatet i Busan inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på [email protected] eller +45 3392 1112.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større regler i Sydkorea, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation. Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.