Skip to content

Articles

Here you will find the latest articles and insights into the South Korean market. The articles cover a variety of different areas including circular economy, water, urban agriculture and much more. All articles are in Danish. 

High-tech byfarme skal forny Sydkoreas landbrug

Af Peter Vangsbo, 2. December 2020

KOMMENTAR: Den rekordhurtige økonomiske udvikling, som Sydkorea har gennemlevet de seneste årtier, har sat sit præg på alle aspekter af hverdagen. En af de sektorer, der har oplevet den største forandring, er landbruget og fødevareproduktionen, skriver Innovation Centre Denmark fra Seoul.

Click here for the article

One Less Nuclear Power Plant

Af Peter Vangsbo, 12. August 2020

KOMMENTAR: Bæredygtighed har fået en fremtrædende plads i Sydkoreas planer for fremtiden. ’Green New Deal’-strategien, der blev vedtaget i juli, skal gøre landet til den første CO2-neutrale nation i 2050 – og midlerne til at nå det er store investeringer indenfor bæredygtig energi, innovation og teknologi.

Click here for the article

Sydkorea vil være en "smart water nation"

Af Eske Bo Rosenberg og Dongah Nikko Ko, 30. September 2020

KOMMENTAR: Sydkorea har både problemer med alt for store mængder regnvand og oversvømmelser – og med vandmangel og lækkende vandledninger. Nu skal vandforsyningen renoveres og effektiviseres med avanceret digital teknologi, skriver Innovation Centre Denmark i Seoul.

Click here for the article

Edtech kan hjælpe Sydkoreas hårdtarbejdende studerende

Af Martin Rune Hoxer & Andjalis Dalhoff Behbahani, 18. May 2020

Digital undervisningssystemer kan forhåbentlig bløde op på Sydkoreas meget formelle og meget krævende undervisningssystem. Danske leverandører kan tilbyde læring med udgangspunkt i kreativitet og leg – og en højere grad af ansvar for egen læring.

Click here for the article

Danske Virksomheder har sydkoreansk gaming-scene i kikkerten

Af Martine Rune Hoxer, 11. Marts 2020

KOMMENTAR:Sydkorea er kendt for sin store gaming-industri. Sydkorea er det første land, hvor e-sport for alvor er blevet en anerkendt industri med millioner af følgere og tv-seere – og når de store kampe streames live til tv og telefoner, har det flere seere end de traditionelle sportsbegivenheder.

Click here for the article

En grøn vækstalliance i verdensklasse

Af Martin Rune Hoxer, 8. Januar 2020

KOMMENTAR: Den koreanske regering ynder at sige, at Korea har tre vigtige alliancer: sikkerhedsalliancen med USA, handelsalliancen med Kina og den grønne alliance med Danmark.

Click here for the article

Koreansk-dansk samarbejde om grønne maritime løsninger

Af Martin Rune Hoxer, 20. November 2019

KOMMENTAR: Klima og bæredygtighed er også blevet et nøgleord i den maritime industri, og det præger i høj grad det voksende samarbejde mellem de maritime virksomheder i Danmark og Korea, to af verdens førende søfartsnationer.

Click here for the article

Hightech-demensbekæmpelse i et "super-aged" Sydkorea

Af Martin Rune Hoxer, 18. September 2019

KOMMENTAR: Den Sydkoreanske medicinalindustri har travlt med at finde løsninger på et stigende demensproblem. Håbet er, at kunstig intelligens, big data og bærbare intelligente apparater kan skubbe indsatsen i retning af forebyggelse og tidlig diagnose snarere end behandling.

Click here for the article