Skip to content

Før og Under Rejsen til Sydkorea

Senest opdateret 14.03.2024 11:45

Indrejseregler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret og altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

 

Basis

Inden afrejse bør danskere, der rejser til Sydkorea sikre sig at man har et gyldigt pas, en gyldig rejse- og sygeforsikring (det gule sygesikringskort og det blå EU-sygesikringskort gælder ikke i Sydkorea), samt at man har eventuelle nødvendige vaccinationer

 

Indrejsekrav

Fra den 1. oktober 2022 ikke længere er testkrav ved indrejse til Sydkorea. Det er derfor ikke nødvendigt at fremvise en negativ coronatest ved indrejse, og det er ikke et krav at lade sig teste ved ankomst. 

 

Mellem 1. april 2023 og 31. december 2024 er Danmark undtaget den sædvanlige K-ETA procedure, og danske statsborgere på visumfrit ophold (turistrejser på max. 90 dage) behøver derfor ikke at søge dette før indrejse til Korea i denne periode. Læs mere på www.k-eta.go.kr.

 

Det er ikke længere et krav at registrere dine rejseoplysninger på Q-Code før indrejse, men det kan gøre din ankomstproces nemmere. 

 

Indenrigsrejse

Der eksisterer ingen restriktioner eller testkrav ved indenrigsrejser i Sydkorea. Borgere og turister kan frit rejse med fly, tog og bil uden at fremvise negative tests eller vaccinationsbevis.  

 

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Sydkorea. 

 

Visum og opholdstilladelse

Du kan læse mere om visum til Sydkorea her.

 

Mellem 1. april 2023 og 31. december 2024 er Danmark undtaget den sædvanlige K-ETA procedure (elektronisk indrejseformular), og danske statsborgere på visumfrit ophold (turistrejser på max. 90 dage) behøver derfor ikke at søge dette før indrejse til Korea i denne periode. Læs mere på www.k-eta.go.kr.

 

Det anbefales, at du registrerer dine rejseoplysninger på Q-Code systemet inden afrejse. Dette gør ankomstprocessen i lufthavnen nemmere.

 

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

 

Læs rejsevejledningen for Sydkorea.

 

Danskerlisten

Du kan downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye regler i Sydkorea, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

 

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via Udenrigsministeriets hjemmeside.

 

Erhvervsrejsende

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande. Læs rejsevejledningen for Sydkorea her.

 

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser og få gratis rådgivning som erhvervsrejsende her.

 

Undtagelsen for K-ETA proceduren gælder også, hvis man som dansk statsborger rejser til Sydkorea i forbindelse med sit arbejde. Dette gælder f.eks. rejser i forbindelse med møder og konferencer.

 

Covid-19

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret og altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

 

Maskepåbud

Der er krav om brug af maske på flere sygehuse og apoteker.

 

Coronapas

Krav om fremvisning af coronapas eksisterer ikke længere i Sydkorea.

 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring. 

 

Ved mistanke om smitte med coronavirus/COVID-19 bør du afholde dig fra ophold i det offentlige rum og kontakte det lokale sundhedscenter. Herfra bør du følge anvisningerne og bære en maske ved besøg på testfaciliteten. Du kan se en oversigt over lokale teststeder med engelsktalende personale her.

 

Danskere bosat i Sydkorea

Som udlænding bosat i Sydkorea er man under The Immigration At of the Republic of Korea forpligtet til at informere den koreanske immigrationsservice om ændringer, der relaterer sig til udlændingens Foreigner Registration Card. Dette inkluderer navneændringer samt ændringer af pasinformation. Læs mere her.

 

Yderligere praktisk information

Betaling med kort

Betalingskort (Visa, Mastercard, Amex, Diners Club, mm.) er bredt accepteret i Sydkorea. Ambassaden anbefaler dog, at man enten medbringer koreanske Won eller hæver kontanter ved ankomst for en sikkerheds skyld.

 

Andre praktiske oplysninger

Sydkorea benytter 220V elektricitets-standarden og stik af EU-typen.

 

Vand fra vandhanen kan drikkes i Sydkorea. Filtreret vand er bredt tilgængeligt på restauranter, hoteller, mm..

 

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden på +82 2 6363 4800 eller konsulatet i Busan inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på [email protected] eller +45 3392 1112.

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.